Nová EXOTA - Časopis pro všechny chovatele exotického ptactva

Michal Vojník,Mgr., 02.01.2012 16:13

Ocenenie u primátora Mesta.

Primátor Mesta Michalovce, Mgr.Viliám Záhorčák, blahoželá Mgr. Michalovi Vojníkovi za úspešnú reprezentáciu Mesta na medzinárodnej výstave Olomouc 2011.

Odpovědět | Citovat

Michal Vojník,Mgr., 02.01.2012 16:15

Viď foto

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 06.04.2012 13:32

Michal , kedže si takéto vlákno otvoril a aby si v ňom nebol jediný pridám i ja niekoľko mojích ocenení v roku 2011 od vyznamných osobností.
Foto : Primátor mesta / Burmister miasta /  Nowý Targ v Poľsku mgr inž. Marek Fryžlewicz odovzdáva ocenenie Karolovi Podolinskému za najlepšiu kolekciu melaninových kanárikov na Regionálnej výstave v Nowom Targu v dňoch 30.10.2011-2.11.2011.

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 06.04.2012 13:51

Primátor mesta Kežmarok ing. Igor Šajtlava odovzdáva Karolovi Podolinskému POHÁR PRIMÁTORA MESTA KEŽMAROK  za rozvoj chovu kanárikov a aktívnu činnosť pri organizovaní výstav v Kežmarku.
V Kežmarku dňa 11.11.2011 na otvorení V.ročníka Podtatranskej výstavy farebných a postavových kanárikov v Kežmarku.

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 06.04.2012 14:03

Poprední predstavitelia mesta Kežmarok a Euroregiónu Tatry na otvorení V.-ročníka Podtatranskej výstavy kanárikov v Kežmarku. zľava: Milan Nevlazla riaditeľ EUROREGIÓNU TATRY , PhDr.Igor Kredatus viceprimátor ,
Karol Podolinský , Ing. Igor Šajtlava primátor , PNDr. Ivan Kotora riaditeľ Úradu práce  a soc.vecí
 V Kežmarku 11.11.2011

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 06.04.2012 14:15

Vzácna návšteva. Predseda Republikovej rady Slovenského zväzu chovateľov Ing. arch.Vladimír Falat na V.ročníku Podtatranskej výstavy farebných a postavových kanárikov v Kežmarku dňa 11.11.2011. / vpravo /

Odpovědět | Citovat

Michal Vojník, Mgr., 07.04.2012 07:31

Karol Podolinský, napsal:

Cituji: Primátor mesta Kežmarok ing. Igor Šajtlava odovzdáva Karolovi Podolinskému POHÁR PRIMÁTORA MESTA KEŽMAROK  za rozvoj chovu kanárikov a aktívnu činnosť pri organizovaní výstav v Kežmarku.V Kežmarku dňa 11.11.2011 na otvorení V.ročníka Podtatranskej výstavy farebných a postavových kanárikov v Kežmarku.
Karol, beriem túto skutočnosť a blahoželám Ti k tomuto oceneniu, zaslúžiš si ho, lebo si jediný človek na Slovensku, ktorý robí takéto výstavy na Slovensku, ako súkromná osoba už niekoľko rokov, aj keď hlavne s dôrazom na chovateľov kanárikov. Ten, kto nikdy v živote výstavu neorganizoval, tak to určite nevie pochopiť. Najviac ma však mrzí, že výstava typu "ORNITA", ktorá sa na Slovensku poriada v každom párnom roku (uvidíme, akú odozvu bude mať v tomto roku) nemá taký charakter, aký mala v rokoch jej poriadania v Bratislave a Žiline, že z výstavy od výstavy jej úroveň sa nezvyšuje a že prestala mať charakter "medzinárodná". Prial by som si, aby sa v tomto duchu situácia začala vylepšovať a Ornita mohla konkurovať Exote. Lenže to by Odborná komisia SZCH musela začať pracovať v tomto duchu trochu ináč, ako pracuje doposiaľ.

Odpovědět | Citovat

Anonym, 07.04.2012 11:39

Michal Vojník, Mgr., napsal:

Cituji: Karol, beriem túto skutočnosť a blahoželám Ti k tomuto oceneniu, zaslúžiš si ho, lebo si jediný človek na Slovensku, ktorý robí takéto výstavy na Slovensku, ako súkromná osoba už niekoľko rokov, aj keď hlavne s dôrazom na chovateľov kanárikov. Ten, kto nikdy v živote výstavu neorganizoval, tak to určite nevie pochopiť. Najviac ma však mrzí, že výstava typu "ORNITA", ktorá sa na Slovensku poriada v každom párnom roku (uvidíme, akú odozvu bude mať v tomto roku) nemá taký charakter, aký mala v rokoch jej poriadania v Bratislave a Žiline, že z výstavy od výstavy jej úroveň sa nezvyšuje a že prestala mať charakter "medzinárodná". Prial by som si, aby sa v tomto duchu situácia začala vylepšovať a Ornita mohla konkurovať Exote. Lenže to by Odborná komisia SZCH musela začať pracovať v tomto duchu trochu ináč, ako pracuje doposiaľ.
 Dobrý deň, v sobotu dňa 31. 3. 2012 sa malo uskutočniť prvé tohtoročné zasadnutie Ústrednej odbornej komisie pre chov exotického vtáctva ale v programe bolo rokovanie o XV. Celoštátnej výstave zvierat v Nitre, ktorá sa má uskutočniť 10. - 11. novembra 2012. Rokovalo sa aj o Ornite 2012?  

Odpovědět | Citovat

karolpodolinsky , 07.04.2012 13:59

Aby sa i dámy - primátorki miest necítili diskriminované uvádzam ešte niekoľko záberov prevzatých ocenení i z ich
rúk. Na foto primátorka páni Teresa Kosmala / Burmistr Miasta Czeladž / v príhovore po ukončení odovzdávania
ocenenia najlepším chovateľom-vystavovateľom na 74,ornitologických majstrovstvach Poľska Czeladž 2011.

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 07.04.2012 14:14

Z rúk dámy - primátorky na predchadzajúcom obrázku som prevzal nasledujúce ocenenia :
Poháre a diplom MAJSTER POĹSKA  celkom 6 x a to za:
- Kolekciu sivokridlých kanárikov ,ktorá z 128 melaninových kolekcií bola v celkovom poradí piata najlešia a vo vystavnej triede sivokrídle najlepšia - 367 bodov.
- najlepší jednotlivec vo výstavnej triede - OPÁLOVÉ
                                                                  SIVOKRÍDLE
                                                                  HNEDÉ
                                                                  TOPAZOVÉ
Mimo ocenenia farebných kanárikov som získal najlepšie umiestnenie i za australskú zebričku - Majster Poľska

Odpovědět | Citovat

anonym , 11.04.2012 21:57

Preboha,pani,uplne trapne ocenovanie jeden druheho,lichotky a sebauznania.pritom obaja v povedomi slovenskych kanarikarov ako ,,alchimisti,,.Klapky dolu pani

Odpovědět | Citovat

Karol Podolinský, 13.05.2012 16:47

anonym , napsal:

Cituji: Preboha,pani,uplne trapne ocenovanie jeden druheho,lichotky a sebauznania.pritom obaja v povedomi slovenskych kanarikarov ako ,,alchimisti,,.Klapky dolu pani

Vážený prispievateľ pán ANONÝM. Chov kanárikov je môj koníček a tak za účelom overenia si kvality mojich odchovancov zúčastňujem sa viacerých výstav doma i v zahraničí. Keď že poriadam každoročné pomerné kvalitné výstavy kanárikov a na týchto podujatiach často vyhrávam v jednotlivých výstavných triedach moja účasť a získane ocenenia na iných výstavách doma i v zahraničí s mojim chovom je pre mňa určitou zárukou / satisfakciou / , aby mi niekto z vystavovateľov mohol vyčítať neobjektívnosť ocenenia na Podtatranskej výstavy kanárikov v Kežmarku.

Osobne nepotrebujeme reklamu , lebo kto pozná naše chovateľské aktivity , môj chov kanárikov a dosahované výsledky / manželkine, dcérine a moje / na výstavách / pozri katalógy / si sám urobí najlepšie svoju mienku .Mojimi príspevkami v tomto vlákne som chcel len poukázať , že ak sa chce a chovu venujete dostatok voľného času a peňazí tak to ide i na výstavách doma i zahraničí a výsledky nereprezentujú len chovateľa -vystavovateľa , ale zviďitelňuju i mesto kde sa výstava realizuje a taktiež chovateľstvo na Slovensku – teda i SZCH alebo ČSCH ktoré orgány či chceme alebo nie chovateľstvo zastrešujú. Účasť primátorov miest , zástupcov z štátnej správy a zväzu chovateľov na oceneniach chovateľov na výstavách je plus pre poriadateľov týchto podujatí , ako i chovateľstva ako celku v tej ktorej krajine. Zatiaľ chov exotického vtáctva u nás nie je veľmi preferovaný. Moje príspevky na jednotlivých fórach majú účel zviditelňovať tieto podujatia a takýmto spôsobom zvýšiť účasť chovateľov k výstavnej činnosti a prezentácií svojich odchovov či už doma , alebo v zahraničí. Nestojím o lichôtky a seba uznanie , veď niekoľko z mojich ocenení uvedených v predchádzajúcich príspevkov hovoria pre nezainteresovaných sami za seba a reprezentujú i chov na Slovensku v zahraničí.

Za tento môj koníček sa prevážne stretávam s kritikou , závisťou a nepochopením jadra vecí, čo je dnes asi krédo našich spoluobčanoch i viacerých tiež chovateľov. Napokon je pohodlnejšie prísť niektorým chovateľom na výstavu ako návštevník s konštatovaním , že doma ma lepšie vtáky ako poniektorí vystavovatelia.

Vo Vašom príspevku sa stretávam s novým pomenovaním tejto mojej činnosti slovíčkom „ alchimiou „ Nechápem čo ste týmto slovom myslel /kritiku ,závisť alebo pochvalu / nakoľko význam pre tento výraz s mäkkým i som nenašiel. Poznám však výraz s tvrdým y teda Alchýmiu , ktorá vychádza z náuky o príbuznosti a premenách látok a zameriava sa na proces zdokonaľovania prírody. Snahy alchymistov sa označujú ako Veľké dielo. Alchýmia bola jedna z hlavných predchodcov moderných vied a starým alchymistom vďačíme za objavenie mnohých látok a procesov ,ktoré sú dnes dôležite a bez ktorých by ľudstvo nedosiahlo súčastný rozvoj. Musím pripustiť , že určitým spôsobom sa cítim ako „ alchýmista „ lebo v mojom chove prevažujú mozaikové kanáriky prevážne v neklasickom melaníne , ktorých je na Slovensku i v Čechách nedostatok a ich čistý chov podľa štandardu je nový a problematický.

Úspechy , ktoré sme v tomto chove dosiahli nie sú jednorazové , ale trvajú viacej rokov. Čo sa týka pána Vojníka nestretol som sa s ním od výstavy EXOTA v Olomouci a komunikovali sme len cez toto diskuzne fórum , alebo fórum na ifaune.

Pokiaľ nebudeme chovať a propagovať nové farebné varianty kanárikov najmä v neklasickom melaníne a viac druhov postavových kanárikov naše výstavy budú naďalej jednofarebné a jednotvárne. Prezentácia odchovov a medzinárodne úspechy sú v iných krajinách bežne a sú súčasťou diskuzných a web stránok chovateľov , len na Slovensku podľa Vás je to trápne. Snáď sa nájdu na tomto fóre chovatelia , ktorí prispejú svojím objektívnym názorom k predmetu vecí.

Na záver citát jedného zo starých alchýmistov :

ZLO NIE JE TO , ČO VCHÁDZA ČLOVEKU DO ÚST . ZLO JE TO , ČO Z NICH  VYCHÁDZA.

PS.Ak ste chovateľ odhalte prosím svoju anonymitu a prezentujte i Vy Vaše dosiahnuté chovateľske úspechy či už s pomocou "alchimie" alebo bez nej.

Odpovědět | Citovat

Michal Vojník, Mgr., 15.05.2012 08:46

Anonym, napsal:

Cituji:  Dobrý deň, v sobotu dňa 31. 3. 2012 sa malo uskutočniť prvé tohtoročné zasadnutie Ústrednej odbornej komisie pre chov exotického vtáctva ale v programe bolo rokovanie o XV. Celoštátnej výstave zvierat v Nitre, ktorá sa má uskutočniť 10. - 11. novembra 2012. Rokovalo sa aj o Ornite 2012?  
Podľa mojich najnovších informácii, ktoré som obdržal telefonicky od predsedu Exotárskej komisie SZCH p. M. Vávru, ORNITA sa v tomto roku bude konať v Trenčanskej Turnej.

Odpovědět | Citovat

Číslo 04/2012

vyšlo v dubnu 2012

Příští číslo

Číslo 05/2012

výjde v květnu 2012

Aktuality

29.11.2011

EVIDENCE CHOVU A OBCHODU

EVIDENCE CHOVU A OBCHODU

24.01.2012

HUMAC natur EXOT