Anonym, 02.01.2012 22:29
Lednové teplé počasí
Chtěl bych se zeptat, jestli také pozorujete neklidné chování papoušků ve volierách. Dnes jsem pozoroval dokonce tokání samců u barnardů a rozel. Samičky také projevují ochotu k páření. Myslím, že to není dobré takto začátkem ledna, když jsou nenormální teploty. Doufám, že brzy přituhne. Škůdci a různé houby se nám asi na jaře ukáží v plné síle a bude opět málo úspěšný chov i sadba plodin.
Anonym, 02.01.2012 22:55
Mám podobný problém, letošní počasí je pro chovatele velmi nepříjemné. Nejhorší je chladné vlhko. Ptáci nyní blbnou, ale za 14 dní příjdou mrazy a zase je to utlumí. Myslím, že je potřeba ptákům zadělat budky a nedovolit jim hnízdit.
Anonym, 03.01.2012 11:03
Také mám otvory u budek zaslepené ale dneska se mi začali barnardi do nich dostávat až třísky létali. Byl slunečný den a u nás ve středočeském kraji jsou teploty okolo deseti stupňů. Předpověď počasí ale je pořád stejná. Teplo.
Anonym, 05.01.2012 12:10
To počasí je hrůza, a to nejen pro nás chovatele, ale i pro zemědělce. Obecně příroda dostává zabrat. Chtělo by to alespoň pár dní suchý mráz, aby vše přemrzlo, a pak postupný nástup jara - ne jako vloni. Zkrátka chtělo by to opět klasické střídání ročních období, bez extrémních výkyvů. Ale to je jenom přání.
Pavelka , 05.01.2012 12:45
Z voliéry na čerstvom vzduchu, kde v zimnom období sú spolu samce a samice farebných kanárikov, bolo nutné izolovať - odchytiť zopár bujných samíc.
Ďáždovky (Lumbricus terrestris) sa plazia po chodníkoch, krtko (Talpa europaea) aktívne pracuje v nezamrznutej zemine o 106.
Anonym, 05.01.2012 13:45
Také jsem viděl dešťovky na povrchua to se říká, že zima bude mírná. To bude na jaře různé hsvěti a škůdců. Ptáci ve volierách jsou z toho trochu zmatení a samci prohání samičky.
Anonym, 11.01.2012 13:16
Anonym, napsal:
Cituji: Také jsem viděl dešťovky na povrchua to se říká, že zima bude mírná. To bude na jaře různé hsvěti a škůdců. Ptáci ve volierách jsou z toho trochu zmatení a samci prohání samičky.Je to hrůza, neblbnou jenom ptáci ve voliérách, ale i ti ve volné přírodě. U nás začínají sýkorky pozpěvovat a prolézat rozvěšené hnízdní budky. Jinak mám +8°C - jižní Morava. Mělo by alespoň na pár dní přimrznout.
Jirka , 11.02.2012 12:14
Anonym, napsal:
Cituji: Je to hrůza, neblbnou jenom ptáci ve voliérách, ale i ti ve volné přírodě. U nás začínají sýkorky pozpěvovat a prolézat rozvěšené hnízdní budky. Jinak mám +8°C - jižní Morava. Mělo by alespoň na pár dní přimrznout.Chlapi, to jsme to pěkně zakřikli.... Ta zima je hrozná, nyní je u nás -14 °C. Myslím, že těch + 5 °C balo lepší.